Vilken Husqvarna Automower är bäst för villan?

automower-till-tradgarden

Dagens teknikutveckling går väldigt snabbt och Husqvarna Automowers utvecklas ständigt. Vilka Husqvarna Automower är bäst för villan? Det är en fråga som många villaägare ställer sig och det kan vara lite klurigt att svara på den frågan då de flesta robotgräsklippare från Husqvarna är av väldigt hög kvalité. Den första robotgräsklipparen från Husqvarna kom redan år 1995. År 2015 släppte Huskvarna två helt nya Automowers som de kallar för 310 och 315. Båda de två modellerna är riktigt bra för villan. De är anpassade för att klara av att klippa medelstora gräsmattor på mellan 1000 och 1500 kvadratmeter.

Kisa Motorservice är din butik för allt inom skog & trädgård. Läs mer om vad för Automowers de kan erbjuda på deras sida.

Tekniken bakom Automower

Som tidigare nämnt så går utvecklingen av tekniken väldigt snabbt och Husqvarna Automowers väldigt snabbt. För alla som undrar vilken Automower som är bäst för villan så finns jämförelser av Husqvarnas olika modeller av robotgräsklippare. Det man bör tänka på är hur pass stor gräsmatta man har i anslutning till sin villa. Oftast är det en skillnad bland de olika modellerna. Det vill säga, hur stor yta som gräsklipparen är avsedd att klara av att klippa.

Idag finns det även tillbehör till vissa av Husqvarnas modeller av Automowers. Ett smidigt tillbehör som många villaägare uppskattar är något som kallas för Connect. Ett tillbehör som gör att man med hjälp av internet i mobilen kan hålla koll på sin Automower genom mobilen. Man kan bland annat starta och stänga av sin robotgräsklippare genom telefonen. Om man befinner sig på en annan ort och har sin robotgräsklippare igång vid villan så kan det vara bra att hålla koll på väderleken på hemorten.

Är det riktigt dåligt väder med åska och blixtar kan man be sin Automower köra tillbaka till laddningsstationen. Detta är också något som man kan göra med hjälp av Automower Connect som är ett tillbehör för de Husqvarna Automowers som är bäst för villan.

De första robotgräsklipparna

De första robotgräsklipparmodellerna klarade bara av att klippa gräsmattor som var helt plana. Men idag finns det många modeller som lämpar sig bra för villan även med sluttningar på gräsmattan. De Husqvarna Automowers som lämpar sig bäst för villan med sluttningar kan klara av att klippa gräs i lutningar på upp till 40 procent.

Köpa en robot

Att införskaffa sig en robotgräsklippare är något man gör främst för att spara tid. Med hjälp av robotgräsklipparen så slipper man gå runt med en vanlig gräsklippare och klippa hela gräsmattan. En Automower sköter sig helt själv efter att man har installerat den. Det enda man behöver göra när man installerar en Automower är att lägga ner en slinga eller kabel som begränsar området som gräsklipparen kan köra på. Sedan bör man också placera laddningsstationen på ett ställe som har skugga.

Om robotgräsklipparen får lov att stå och ladda i skugga så effektiviseras laddningstiden på ett bättre sätt än om maskinen får stå i solsken och ladda. Många som äger en villa och skaffar sig den bästa Husqvarna Automowern bygger ett litet laddningshus där robotgräsklipparen kan göra in och ladda i ett svalt utrymme med skugga.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *