Välja rätt kakel och klinker

kakel och klinker

Hemmet är den plats där man alltid ska känna sig trygg och säker. Där man alltid ska trivas och känna att det är en plats där man kan koppla av och ladda upp sina batterier. Vilket dock inte är enkelt när det inte ser ut som man vill. Därför är det också många som renoverar. För att på det här sättet faktiskt kunna hitta fram till det som passar för dem själva. Något som trots allt är det allra viktigaste. Att hemmet ser ut som man själv vill det och ingen annan. Man ska nämligen inte underskatta hur mycket det påverkar. 

Därför är det viktigt att man alltid väljer ut det som man tycker om. Man ska inte lyssna på någon annan när det gäller stil och smak. Det är istället något personligt. Något som gör att man själv trivs i hemmet och uppskattar den tid man vistas där. För på det här sättet kan man nämligen se till att verkligen få det hemmet man vill ha. Det gäller framförallt när man ska välja rätt kakel och klinker för badrum eller kök. Man ska alltid välja det som passar för en själv och ingen annan. På det här sättet kan man verkligen vara säker på att man trivs i hemmet. 

Hur man väljer rätt kakel och klinker för hemmet

Först och främst finns det en del aspekter man alltid måste tänka på. Det gäller då att hitta fram till den designen man vill ha. Färgschemat som passar för en själv och som gör att man trivs i hemmet. På det här sättet kan man nämligen vara säker på att man slipper krångel och problem. Dock ska man också tänka på praktiska aspekter. Passar det här kaklet eller klinkers rent tekniskt. Kan de få plats och se bra ut. Eller finns det andra aspekter som man ska tänka på. 

För man vill självklart välja det som gör att man slipper krångel och problem i framtiden. Vilket kan innebära att man väljer ett annat kakel eller klinker i samma färg. Det är nämligen olika aspekter man ska tänka på beroende på vart de ska vara någonstans. Dessa aspekter ska man alltid tänka på först och främst. Då de kan innebära färre problem i framtiden och att badrummet eller köket håller längre. Vilket verkligen är en viktig bit att tänka på. Då man inte vill behöva göra om arbetet för att man inte valt rätt kakel eller klinker för hemmet.

Hitta det som passar för dig 

När det gäller kakel och klinker, som med allt annat, är det viktigt att välja rätt för en själv. Oavsett om någon annan inte tycker att det passar, är det viktigt att välja rätt alternativ för en själv. Det är trots allt du som ska bo i hemmet och ingen annan. Se därför till att det blir som du har tänkt dig att det ska bli. För det är alltid det allra viktigaste i slutändan och det gör även att du kan trivas bättre i ditt hem.

Att tänka på

När det kommer till att välja kakel och klinker finns det en sak som är viktig att veta. Det är att kakel och klinker är långt ifrån samma sak. De har väldigt olika egenskaper och lämpar sig därför till olika ändamål. 

Kakel är en del av det som kallas finkeramik. Det betyder att kakel absorberar väldigt mycket vatten, vilket gör det ganska känsligt. Därför passar det bäst att använda kakel på väggar, i kanske kök eller badrum till exempel. Klinker är istället vad som kallas grovkeramik. Grovkeramik absorberar väldigt lite vatten och är därför ett mycket tåligare material. Dessa egenskaper gör att klinker fungerar bra på så väl väggar som golv. Det faktum att dessa material absorberar vatten gör att de är känsliga för frost. Därför passar varken kakel eller klinker för utomhusbruk, åtminstone inte i Sverige.

Är man ute efter klinker som kan användas utomhus kan man se sig om efter granitkeramik. Den typen av keramik absorberar nästintill inget vatten och tål mycket. Därför kan den användas även utomhus. För utomhusbruk kan man även använda olika stenplattor för ett liknande resultat.

kakel och klinker

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *