Väl förberedd

Får man skjuta vargen

Jag brukar tänka på att vara ute i god tid, men det blir aldrig riktigt som man tänker sig. Det är så svårt att ha framförhållning. Det blir liksom inte allvar förrän det blir skarpt läge. Men i år har jag bestämt mig. I år ska inte jaktsäsongen komma som en överraskning. I år ska jag inte kvällen före den första jaktdagen fundera vad jag ska ha på mig eller varför jag inte köpt den där kamouflagemasken. Jag ska heller inte behöva fundera på om vapnet är inskjutet och jag ska inte behöva tvivla på min skjutsäkerhet heller. Nej i år ska jag vara väl förberedd.

Det är ju på våren och under sommaren som man verkligen kan slipa på skjutskickligheten. Konsten är att hitta rätt skytteklubb och engagera sig. Att träna skjutning måste ju vara en självbevarelsedrift för varje jägare. Men jag har en känsla av att det inte är så. Det finns jagare som inte avlossar ett skott på flera år. Och det kan ju kännas lite så där…

Skyttet är en sak, men sen har vi det här med jaktkläder. Här händer det ju en hel del. Hela tiden. Varför gå omkring i sina gamla obekväma paltor när man kan köpa nya, lätta, funktionsdugliga jaktkläder? Så, jag har bestämt mig. I år ska jag ha nytt. Jag ska Googla på vad det är som gäller. Och sen ska jag Googla på var jag hittar prylarna. Sen ska jag handla för att vara väl förberedd när jaktsäsongen äntligen kommer igång.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *