Mobilkran – allt du behöver veta

mobilkran

En mobilkran är inte något som de flesta någonsin kommer i någon större kontakt med och många vet inte riktigt vad en sådan är. Det är dock som så att det i princip är en lyftkran men med en högre mobilitet än de vanliga lyftkranarna och används på ett litet annorlunda sätt. Mobilkranar är nämligen inte fastsatta som en vanlig lyftkran är utan kan flyttas. Det är därför det vanligaste om man bara ska lyfta upp få saker eller under enbart en eller två dagar. En vanlig lyftkran kan istället stå på samma plats i månader då den behövs kontinuerligt.

mobilkran

Privatpersoner kommer vanligtvis i kontakt med en mobilkran när de behöver extra hjälp under en flytt eller under en enklare konstruktion. Utöver det är de inte så vanligt att man stöter på mobilkranar som man har något större behov av. Det finns helt enkelt få tillfällen där man själv skulle behöva lyfta de vikter en mobilkran är mest lämpad för.

De som däremot arbetet med konstruktion eller byggande använder mobilkranar hela tiden då dessa är väldigt lämpade för mindre byggen. Framförallt om det inte finns någon plats att sätta upp en vanlig lyftkran är en mobilkran extra lämpad för arbetet.

Hur kan man hyra en mobilkran?

Det finns gott om företag över hela landet som erbjuder sig att hyra ut mobilkranar. Man bör dock komma ihåg att det inte är samma princip som med en hyrbil. Det fungerar inte att ringa samma dag och förvänta sig att man kan få tag på en mobilkran.

Vilket också gör att man måste vara betydligt mer förberedd om man tänkt sig att man ska använda en sådan. Annars finns risken att man inte kommer kunna få tillgång till kranen den dagen man behöver den.

Något man också kan tänka på är precis som med allting annat att noggrant jämföra mellan de uthyrningsfirmor som finns. Priserna och villkoren kan variera väldigt mycket mellan olika uthyrare av mobilkranar. Vilket är den främsta anledningen till varför man noggrant ska jämföra mellan dessa.

Man behöver också anlita en operatör, vilket uthyraren vanligtvis tillhandahåller då mobilkranar inte är något man själv får leka med. Sen är det väldigt viktigt att man lyssnar på operatören för att det inte ska bli några fel. Att packa en mobilkran kräver nämligen att man vet vad man gör för att undvika att den blir felbelastad.

Att tänka på när det gäller mobilkranar

Behöver man en mobilkran men vet inte vart man kan hyra en sådan är internet den platsen som ger svar på den frågan. Det finns gott om uthyrare över hela landet men det gäller dock att man planerar användandet i god tid. Då mobilkranar ofta är uthyrda är det inget man kan försöka få tag på redan samma dag.

Så om man behöver en mobilkran bör man försöka boka in en sådan minst en vecka i förväg. Men helst ännu tidigare då det annars kan bli väldigt svårt att få tag på en sådan.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *