Gummimattor

gummimattor

Det finns inte många saker som är så användbara som gummimattor om man tittar på arbetsplatser även om man kanske inte kan tro det. Men gummimattor används för att avlasta människor både på stående och sittande arbetsplatser. Framförallt inom handels används gummimattor som ett avlastningsverktyg på de anställdas ryggar och ben. Då en gummimatta är mer bekväm att stå på jämfört med ett hårt stengolv och dessutom minskar belastningen är det ett redskap som är väldigt användbart.

Många som arbetar inom handels och har jobbat på en arbetsplats utan gummimattor märker skillnaden när de kommer till en sådan där gummimattor finns. Det gör inte lika ont i rygg och ben efter ett långt arbetspass och man känner sig även mer utvilad. Men det är inte enbart inom arbeten där man står upp hela dagarna som en gummimatta kan hjälpa till.

gummimattor

För även inom stillasittande arbeten kan en gummimatta vara en hjälp. Framförallt om man följer de rekommendationer som finns att omväxlande stå och sitta ner med hjälp av ett höj och sänkbart skrivbord. Har man då inte en gummimatta att stå vi kan det lätt bli svåra belastningsskador som tröttar ut en under en lång arbetsdag och även minska effektivitet av att växla.

Köpa gummimattor

Att köpa gummimattor är likt allt annan i dagens moderna värld inte speciellt svårt. Det finns gott om butiker, både vanliga och internetbaserade som säljer sådana. Man måste dock se till att man väljer rätt typ av gummimatta. För precis som med allt annat finns det olika kvalitet och funktionalitet på ofta till synes likvärdiga produkter. Samma princip gäller även gummimattor och det är därför viktigt att man köper sådana som är avsedda att stå på.

Det kommer löna sig i längden att göra det och man kommer dessutom få en bättre arbetsmiljö med rätt val. Gör man däremot ett felaktigt val och köper en gummimatta som inte är lämpad att stå på kan de positiva effekterna helt utebli. Då kommer man istället att få ökade problem när avsikten bakom köpet var det omvända.

När man väl har valt ut rätt variant och typ av gummimatta att köpa kommer ett annat delmoment. Att jämföra mellan olika butiker för att hitta det lägsta priset. Här finns det gott om jämförelsetjänster som kan underlätta och förenkla livet. Man får oftast även möjligheten att läsa olika recensioner och omdömen från andra som köpt likadana gummimattor. Vilket gör att man kan se om de har hjälpt eller inte.

Varför gummimattor avlastar

Gummimattor är självklart gjorda av gummi som minskar och förenklar för en anställd när personen står upp genom att avlasta tyngden. Står man upp på ett stengolv finns det inget som ”svajar” och därmed får man ett väldigt hårt tryck på rygg, axlar, ben och fötter.

Genom att använda gummimattor när man under långa perioder står upp får man den avlastning som krävs för att inte få förslitningsskador. Vilket i det långa loppet kan vara en investering som återbetalar sig själv flera gånger om då ens anställda och en själv inte får samma problem.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *