Årets första runda

Jag var lite sen i år.  Det började se lite förvuxet ut och jag kände att det var dags. Jag fyllde på med ny bensin, gjorde de femton pumptrycken. Den gamla trotjänaren, av märket Partner, startade direkt. Den hostade till lite grand, som den brukar göra, men sen kom den sig riktigt bra. Jag ställde upp den på högsta distans för jag förstod att den skulle få vissa problem.

Så var den igång. Årets första runda. Det var trögt. Gräset var långt och tjockt och det var stundtals för mycket för den gamla Partnern. Då fick jag lyfta den lite i framändan så den liksom fick hämta sig. Vid ett tillfälle fick den nog och tvärdog.

Grannen, som för tillfället håller på att lägga om taket, ropade till mig:

– Det är tungt, du!

– Jo, svarade jag, jag borde kommit igång tidigare.

– Jag har tänkt på en sak, fortsatte han. Vi ska inte göra en öppning och köpa en sån där Automower ihop? Då kommer vi ju ifrån det här problemet. De finns ju överallt nu för tiden, så jag tänkte att det vore en bra idé.

– Jag vet inte, svarade jag, min tomt är ju så kuperad och frågan är om den är lämpad för en sån där lösdrivare…

– Det finns experter som kan sånt där, avbröt grannen. Du vet, det finns maskiner som klarar de mesta tomter så det är nog inget problem.

När jag efter rätt mycket möda och en hel del besvär hade klippt färdigt och belönade mig med en kopp kaffe vid köksbordet funderade jag på det där med en robotgräsklippare. Visst vore det rätt skönt. Men samtidigt: hur skulle mingamla Partner ta det?

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *